Düğün Çorbası


Düğün Çorbası, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bir çorba. Gerçi, ben çok severim. Her mevsim içebilirim. Koyu kıvamlı düğün çorbasını tercih ederim. Koyu bir kıvam elde edebilmek için de uzun uğraşlar neticesinde, bu tarifi ortaya çıkarttım. 

Malzemeler:

Yaklaşık 400 gr kuzu veya dana gerdan (Ben, kuzu olmasını tercih ediyorum- Nasıl bir et olduğunu merak ediyorsanız, alttaki fotoğrafa bakabilirsiniz. Kemikli olduğundan, haşlandığında az miktar et kalıyor. Eğer fazla sayıda misafiriniz varsa, malzeme miktarını 2 katına çıkarabilirsiniz. Bir kuzu gerdanı yaklaşık 800 gr civarında geliyor. Eğer 7-8 kişilik bir çorba yapmak istiyorsanız, kasabınızdan 1 kuzu gerdanı alın. Ben, bir kuzu gerdanı alıp, yarısını buzluğa attım. Bir dahaki sefere kullanacağım. 400 gr'lık kuzu gerdanı ile 4-5 kişilik çorba yapabilirsiniz.)


1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
6 su bardağı su (Eti haşlamak için)
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
Arzuya göre 2-3 diş sarımsak

Terbiyesi için:

1 yumurta
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı soğuk su

Üzerine:

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 
1 yemek kaşığı tereyağ
Arzuya göre kuru reyhan

Yapılışı:

1. Et, 6 su bardağı su, soyulmuş bütün soğan ve havucu düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın. Haşlanmış soğan, havuç ve eti süzgeçle alın.

2. 4 su bardağı et suyunu bir tencereye alıp kaynatmaya devam edin (Eğer daha sıvı çorbaları seviyorsanız, 5 su bardağı da kullanabilirsiniz. Eti didikleyip kaynamakta olan et suyunun içine atın.

3. Diğer tarafta yağ ve unu kavurun. Kavrulmuş unu, et suyunun içine katın. Sürekli karıştırarak tuzu ilave edin. Sarmısakları ezip çorbanın içine katın.

4. Terbiyesi için, yumurta ve limon suyunu iyice blender ile çırpın. Soğuk suyu ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş et suyunun içine dökdükten sonra çorbayı hızla karıştırın. 2-3 dakika daha pişirin.

5. Üzeri için, baharatı tereyağında kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.



Afiyet olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar