Tavuklu Mantar Çorbası



Oldukça besleyici olan bu çorbayı özellikle kış mevsiminde tavsiye ediyorum. 

Malzemeler:

½ tavuk göğsü 
1 rendenin iri tarafıyla rendelenmis orta boy havuç
1,5 litre su
200-250 gr ince dogranmis kultur mantari
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi tepeleme un
2 su bardagi süt 
1 yemek kasigi tuz (çorba icin)
2 cay kasigi tuz (tavugu haslamak icin)
1/4 demet dereotu (ince ince doğranmış) 
2 yemek kasigi sivi yag


1. Tavuk göğsünü bir tencereye alıp, 2 cay kasigi tuz ilave ederek yaklasik 1,5 litre su icinde haslayin. Tavuk, yumusayinca süzüp, kalan suyu bir kaseye alip, corbada kullanmak icin ayirin. Haslanmis tavugu biraz soguyunca, kup kup dograyin.

2. Tereyagini bir tavaya alin ve dogranmis mantarlari, bir tutam tuz ilave ederek kisik ateste, yumusayana dek, 8-10 dakika pisirin (Dilerseniz, çorbanın üzerini süslemek için, birazını ayırın). 

3. Buyuk bir tencereye, 2 yemek kasigi sivi yag ve unu koyup, dusuk ateste 2-3 dakika kavurun. Un-yag karisimi sararmaya basladigi zaman, sütü, tuzu ve tavugun sıcak haslama suyunu ilave edin. Puruzsuz bir corba elde etmek icin guzelce karistirin. 

4. Rendelenmiş havuçları ekleyip 5 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda, tavuk parçalarını ve mantarlari ilave edin. Ara sira karistirarak, 8-10 dakika kısık ateşte pisirin. Corbaniz hazir oldugu zaman uzerine kiyilmis dereotunu ilave edin, karistirin ve servis yapin. Dilerseniz, ayırmış olduğunuz mantar dilimlerini çorbanın üzerine koyup süsleyebilirsiniz, servis ederken. 


Afiyet olsun!


Yorumlar

Popüler Yayınlar