Ev Yapımı Tiramisu




Tiramisu, sanırım her Türk kadının, acil bir misafir geleceğinde, hemen hazır pandispanya veya kedidili ile, ve de Türk yorumu katıp labne peyniri ile hazırladığı bir tariftir. Ben de, hazır malzeme ile çok hazırlamışımdır bu hafif tatlıyı. Ama hazır malzemedense, kendi yaptığım pandispanya ile yapmak isteğim için tiramisuyu, ortaya bu tarif çıktı. Ben detaylı anlattığım için, zahmetli olduğunu düşünmeyin. Pandispanya pişerken, krema hazırlanıyor. Yaklaşık bir saatte herşey bitiyor ve tiramisunuz hazır oluyor.  Evde kendi malzemeniz ile gönül rahatlığı içinde hazırlayabileceğiniz bu tarifi herkese tavsiye ediyorum. 

Malzemeler: 

Pandispanya için: 

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
2 tepeleme çorba kaşığı kakao

Kreması için: 

3 su bardağı (750 ml) soğuk süt
1 yumurta sarısı
3 tepeleme çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker (Daha hafif olmasını istiyorsanız, 3/4 su bardağı şeker de olur)
1 kucuk paket (200 gr labne peyniri)

Pandispanyayı ıslatmak için: 

1 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı granül kahve (Nescafe)
2 çorba kaşığı toz şeker (Daha hafif olmasını istiyorsanız, 1 çorba kaşığı da olur)

Yapılışı: 

1. Pandispanya için, yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyip ilave edin ve yine çırpın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba hamuru dökün. Önceden ıstılmış, 180 derece fırında, 30-40 dakika pişirin. 


2. Pandispanya pişerken, kremayı hazırlayın. Krema malzemeleri için, bir tencerede şeker ve unu karıştırın. Üzerine sütü de ekleyip çırpıcı yardımıyla biraz karıştırın. Yumurta sarısını da katıp, yine çırpın. Eğer topaklanma varsa, karışımı blenderdan geçirin. Ocağın altını açıp, karışımı muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Piştikten sonra, bir kenara alıp biraz ılımasını sağlayın. Ilımış muhallebiye, labne peynirini ekleyip çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. 

3. Pişen pandispanyayı kalıptan çıkarıp yağlı kağıttan ayırın.



 Bir mutfak ipi ile veya bıçak yardımıyla pandispanyayı enlemesine ikiye bölün. 


4. 1 su bardağı kaynar suyun içine, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 2 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. 

5. Elde ettiğiniz pandispanya tabanlarından birisini, kahveli karışımı ile, bir kaşık yardımıyla, her tarafı mümkün olduğunca eşit olacak şekilde ıslatın. Daha sonra da, kremanın yarısını bu pandispanyanın üzerine döküp bir spatula yardımıyla yayın. 



İkinci pandispanyaya da, yukarıda anlattığım şekilde, kahveli karışım ve krema aşamalarını uygulayın. 


Buzdolabında en az 3-4 saat bekletip, üzerine kakao serpip servis edin. 


Afiyet olsun! 






Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar