Ispanaklı Krep Bohçası
Klasik ıspanak yemeğini sevmeyenler veya ondan sıkılanlar için güzel bir alternatif... ;-) Bir de, ıspanaktan pek hoşlanmayan çocuklara, ıspanağı yedirmenin leziz bir yolu...
Krep icin malzemeler (4-5 kişilik):
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Ispanaklı iç için:
300-400 gr ıspanak
1 adet soğan
karabiber, tuz, pul biber
Dilerseniz, çemeni sıyrılmış pastırma dilimleri
Beşamel sosu için:
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Üzerine:
Kaşar peyniri rendesi
1. Ispanaklari yıkayıp doğrayın. Soğani ince kiyip tavada pembeleştirin. İçine doğranmış ıspanaklari ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
2. Krep malzemelerini iyice cirpip, tavada birer birer krepleri pisirin.
3. Beşamel sosu hazırlamak icin, tereyagini sos tenceresine alin. Uzerine unu ekleyip pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine sütü yavaş yavaş ekleyip uzeri göz göz oluncaya dek pişirin.
3. Sosun 2/3'sini ıspanaklarla karıştırin. Hazırlanan kreplerin içine beşamelli ıspanaktan koyun. Dilerseniz bu aşamada bohçayı kapatmadan ıspanaklı harcın hemen üstüne bir dilim pastırma yerleştirin. Bohça biciminde sarıp ters çevirip tepsiye yerleştirin. Ya da Hikayeler’de olduğu gibi kreplerin yarısına ıspanaklı harçtan koyup diğer yarısını üstüne kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun!
ellerine sağlık :)) güzel bir blog olmuş :))
YanıtlaSilBu tarifi bu akşamki iftar sofrası için denedim. Çok pratik, doyurucu, lezzetli bir tarif. Ana yemek olarak rahatlıkla sunulabilir. Belki ıspanak harcına bir parça pastırma eklenebilir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil