Ispanaklı Krep Bohçası






Klasik ıspanak yemeğini sevmeyenler veya ondan sıkılanlar için güzel bir alternatif...  ;-) Bir de, ıspanaktan pek hoşlanmayan çocuklara, ıspanağı yedirmenin leziz bir yolu...

Krep icin malzemeler (4-5 kişilik): 

1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Ispanaklı iç için: 

300-400 gr ıspanak
1 adet soğan
karabiber, tuz, pul biber
Dilerseniz, çemeni sıyrılmış pastırma dilimleri

Beşamel sosu için: 

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz

Üzerine:
Kaşar peyniri rendesi

1. Ispanaklari yıkayıp doğrayın. Soğani ince kiyip tavada pembeleştirin. İçine doğranmış ıspanaklari ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.

2. Krep malzemelerini iyice cirpip, tavada birer birer krepleri pisirin.

3. Beşamel sosu hazırlamak icin, tereyagini sos tenceresine alin. Uzerine unu ekleyip pembelesinceye kadar kavurun. Uzerine sütü yavaş yavaş ekleyip uzeri göz göz oluncaya dek pişirin.

3. Sosun 2/3'sini ıspanaklarla karıştırin. Hazırlanan kreplerin içine beşamelli ıspanaktan koyun. Dilerseniz bu aşamada bohçayı kapatmadan ıspanaklı harcın hemen üstüne bir dilim pastırma yerleştirin. Bohça biciminde sarıp ters çevirip tepsiye yerleştirin. Ya da Hikayeler’de olduğu gibi kreplerin yarısına ıspanaklı harçtan koyup diğer yarısını üstüne kapatabilirsiniz. 



Kreplerin üstüne kalan beşamel sos sürün ve kaşar rendesi serpin. 





Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirin. 

Afiyet olsun! 













Yorumlar

  1. ellerine sağlık :)) güzel bir blog olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi bu akşamki iftar sofrası için denedim. Çok pratik, doyurucu, lezzetli bir tarif. Ana yemek olarak rahatlıkla sunulabilir. Belki ıspanak harcına bir parça pastırma eklenebilir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar