Enginarlı Bahar Pilavı




Enginar eşimle benim sevdiğimiz bir tat. Ama ne yazık ki! Çoğu çocuk gibi, kızım ve oğlum enginarı pek severek yemiyor. Bu yüzden, ben de severek yedikleri pilavla enginarı sunarak, bir nebze de olsa enginarı yedirmeyi başardım. Eğer siz de enginarli farklı bir pilav tarifi arıyorsanız, bu tarif size göre. 



Diğer enginar tariflerim:


Malzemeler (6-8 kişilik)

Ön hazırlık için: 
2-3 enginar çanağı (Miktarı, enginarların büyüklüğüne göre değişebilir) 
1 küçük kase bezelye
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarları ve bezelyeleri haşlamak için su

Pilav için: 
Zeytinyağı
3-4 dal taze soğan
1 orta boy havuç
2 su bardağı pirinç
Tuz ve dilerseniz karabiber
2,5-3 su bardağı sıcak su (Su miktarı, pirincin cinsine bağlı- çok su çeken bir pirinç ise 3 su bardağı sıcak su kullanın) 

Yapılışı: 

1. Pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyip bir kenarda en az yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda suyunu süzüp, pirinçlerin nişastayı gidesiye kadar sudan geçirin. 

2. Temizlenmiş enginar çanakları ve bezelyeyi bir tencereye alın. Enginarları örtecek şekilde su  ve limon suyunu ekleyip, enginarlar çok da yumuşamayacak şekilde haşlayın (Çok haşlamamamızın sebebi, bir de pirinçlerle pişecek olmaları). Soğuyunca enginarları kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. 

3. Taze soğanları ince doğrayın. Havuçları da rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını pilav tenceresine alıp üzerine taze soğanları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Ardından havuçları da ekle 1-2 dakika daha kavurun. 
4. Suyu süzülmüş pirinçleri  ve tuzu ilave edip 3-4 dakika kavurun. Ardından sıcak su, doğanmış enginar ve bezelyeleri de ekleyip, pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Dilerseniz, piştikten sonra kıyılmış dereotu ekleyip pilavı demlenmeye bırakabilirsiniz. 



Afiyet olsun! 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar