Sayfalar

13 Temmuz 2014 Pazar

Reyhan Şerbeti


Şu sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek şöyle buz gibi bir içecek istiyorsanız, bu tarif tam da size göre. Gerek rengiyle, gerek hoş kokusuyla bu reyhan şerbeti muhteşem bir lezzet. Muhakkak deneyin. 

Malzemeler: 

1 bağ reyhan (mor renklileri tercih edin)
10 su bardağı sıcak su
10 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu
1 çubuk tarçın
3-4 karanfil tanesi

Yapilisi: 


Su kaynamaya derecesine kadar isitin. İçine toz şekeri ve limon tuzunu katip eritin. İçine yikanmis reyhani salin. Çubuk tarcini ve karanfilleri de ekleyip, tencerenin agzi kapali sekilde, 15-20 dk bekletin. Bir surahinin icine serbeti suzup, soğutun. Buzla servis edin. Şerbetiniz hazır. 
Afiyet olsun! 






Y





3 yorum:

  1. 3 senedir ramazan sofralarımın vazgeçilmezi oldu :) teşekkürler��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili tabi,

      Ziyaretiniz ve begeniniz icin tesekkurler. :) Rica ederim.

      Sil
    2. Sevgili tabi,

      Ziyaretiniz ve begeniniz icin tesekkurler. :) Rica ederim.

      Sil

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!