Kupta Vişneli Kedidili Tatlısı


Daha önce, genişçe ve uzunca bir cam bir kabın içinde yaptığım bu tatlıyı, bir de kuplarda denemek istedim. Sunumu daha kolay oldu.
Özellikle akşam yemeği sonrasında hafif bir tatlı arayanlara tavsiye ediyorum. 

Borcamda sunulmuş halini de görmek isterseniz aşağıdaki tarif adına tıklayabilirsiniz: 


Malzemeler:


Muhallebisi için:

3 su bardağı süt (600 ml)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1-2 tatlı kaşığı tereyağı

Vişneli Sosu için:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne (taze veya dondurulmuş)
1 su bardağı su (200 ml)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker


Kedidilleri için: 

12 adet kedi dili bisküvi
Yarım çorba kaşığı granül kahve (Nescafe)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı: 

1. Muhallebi malzemelerini (tereyağı hariç), orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatın ve tereyağı ekleyin. Muhallebiyi mikser ile ılıyıncaya kadar çırpın.


2. Muhallebi soğuyup, üzeri hafifçe kaymak tutarken, vişneli sosu hazırlayın. Vişneleri, tavaya alın. Diğer malzemeleri de ekleyin ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başayınca, ateşi kısın ve 2-3 dk. daha pişirin. 

3. Diğer taraftan, granül kahve, şeker, sıcak su ve sütü karıştırın ve küçük parçalara ayrılmış kedi dillerini bu karışımla ıslatıp kupların dibine yerleştirin. Üzerine biraz muhallebiden, biraz sıcak vişneli sostan dökün. Ardından yine kahveli-şekerli sosla ıslatılmış kedidilllerini yerleştirin. Üzerine yine muhallebi dökün. En üstüne de kalan vişneli sosu dökün. 

4. Kupları, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapın. Üzerini süslemek için de, hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun!








Yorumlar

  1. merhaba feyza hnmcım ellerinize sağlık evde yaptığımız konserve vişnesinin çekirdeklerini çıkarıp 1 su bardağı kullansam olurmu birde bu ölçüden kaç kişilik çıkıyor acaba kucak dolusu sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Emine Hanım,
    Teşekkürler!
    Tabii ki vişne konservesi de olur. Suyunu da kullanacaksanız, ekstra su eklemenize gerek yok. Konserveniz şekerli ise şeker katmanıza da gerek yok. Sadece nişasta ile pişirmeniz yeter.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık öncelikle... bu ölçülerden kaç adet kup çıkıyor öğrenebilir miyiz... teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Eda,
    Teşekkürler... 3-4 kup çıkar; kupun büyüklüğüne göre değişir.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar