Çilekli Kurabiye
Malzemeler (Yaklaşık 20 kurabiye için):
1 cup (1 su bardağı) un
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucu ile tuz
60 gr labne veya tuzsuz krem peynir
30 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ
75 gr (1/3 cup= 1 su bardağını üçte biri kadar) şeker
1 yumurta
Yarım su bardağı tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş çilek
1 yemek kaşığı limon suyu
70 gr iri parçalar halinde kıyılmış beyaz çikolata
Çilekleri bulamak için, ekstra:
3-4 kaşık un
Yapılışı:
1. Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
2. Kesilmiş çilek parçalarının üzerine limon suyunu dökün ve 5 dakika bekletin.
3. Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve bir kenara alın.
4. Tereyağı, şeker ve labne/ krem peyniri bir mikser yardımıyla çırpın.
5. Yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
6. Yavaşça un karışımını ekleyip çırpmaya devam edin.
7. İri parçalar halinde kıyılmış beyaz çikolatayı da ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
8. Çileklerin üzerine, 4 yemek kaşığı unu serpin ve nazik bir şekilde karıştırın. Çileklerin her yeri un ile kaplanacak.
9. Çilekleri nazik bir şekilde kurabiye hamuruna aktarın ve karıştırın.
10. Hamuru, 10-15 dakika buzdolabında bekletin.
10. Bir dondurma veya normal yemek kaşığı yardımıyla, hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
11. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında,15 dakika pişirin (Pisirme suresi, fırının markasına göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden, kenarlari acik kahverengi renk alana dek pisirin. Renk alana dek pisirmezseniz, cilekli bir kurabiye oldugu icin, içi çiğ kalabilir).
12. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!