Yoğunlaştırılmış Tatlı Süt ile Mascarpone'li Tiramisu (Yumurtasız, 2 Malzemeli Tiramisu Tarifi)



Tiramisu'yu, hafif bulduğum için, çok severim. Şimdiye kadar birçok tiramisu tarifi denedim. Orjinal İtalyan tiramisu'sundan tutun da, Türk tipi tiramisu'ya... Daha önce denediğim tiramisu tarifleri için, aşağıdaki tarif adlarına tıklayabilirsiniz: 

Mascarpone Peynirli Tiramisu (Orjinal İtalyan Tiramisu)

Ev Yapımı Tiramisu

Çilekli Tiramisu

Ama, bana göre, en pratiği biraz sonra okuyacağınız tarif. Çünkü, kreması sadece 2 malzemeden oluşuyor: sweet condensed milk, yani, yoğunlaştırılmış tatlı süt ve mascarpone peyniri. Yoğunlaştırılmış tatlı sütü, New York Usulü Magnolia Puding için denemiştim. Yapımı, zor değil. Kendine kendine ocakta pişiyor. Eğer, hazırda yoğunlaştırılmış tatlı sütünüz varsa, bu tarifi yapmanız çok kolay. Peki yoğunlaştırılmış tatlı süt nasıl hazırlanır?


Yoğunlaştırılmış Tatlı Sütün Malzemeleri ve Yapılışı

1 litre soğuk süt (Köy sütü kullanırsanız, daha iyi bir sonuç elde edersiniz.)
1 cup (240 ml'lik su bardağı) şeker 
2 yemek kaşığı tereyağı

Sütü derin bir tencereye veya sütlüğe alıp, şekeri üzerine ilave edin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Süt kaynama noktasına ulaşmaya başlayıncaya dek orta ateşte pişirin. Daha sonra her 10 dakikada karıştırıp, iyice kısık ateşte sütü 2 saat pişirin (Bu tarifi defalarca denedim. Eğer ocağın en küçük gözünde kısık ateşte pişirirseniz, süre 2 saati buluyor. Ancak, ocağın daha büyük gözünde kısık ateşte pişirirseniz, 1,5 saatte hazır olacaktır). Bu sürenin  sonunda, tereyağını ilave edip erimesini sağlayın. Tereyağı eridikten sonra sütü ocaktan indirin. Koyu bir süt elde edeceksiniz. Bu elde ettiğiniz sütü buzdolabında 1 hafta bekletebilirsiniz. Tiramisu yapmak için de, en az 1 gece buzdolabında bekletin. Yukarıdaki malzemelerden 400-450  gr kadar yoğunlaştırılmış tatlı süt elde ediyorsunuz. 



Malzemeler: 

25-30 adet kedidili bisküvi

Kreması için:

500 gr mascarpone peyniri*
400 gr sweet condensed milk (yoğunlaştırılmış tatlı süt)- Tarifini, yukarıda okuyabilirsiniz.

*Mascarpone peyniri yerine labne ile denedim, bu tarifi. Tadi, Türk tipi tiramisu'ya benzedi daha cok. O tadi seviyorsaniz, suyu alınmış labne peyniri ile de deneyebilirsiniz. Labnenin suyunu almak icin, yarim saat kadar kagit havlu uzerinde bekletebilirsiniz. 


Kedidillerini ıslatmak için:

250 ml sıcak su
3 çorba kaşığı çözünür granül kahve (Nescafe)
2 çorba kaşığı şeker

Üstüne serpmek için:

Kakao

Tiramisu'nun yapılışı:


1. Öncelikle, kremayı hazırlamak için, buzdolabında bekletilmiş olan yoğunlaştırılmış tatlı süt ve mascarpone'yi iyice çırpın.

2. Kaynar suya granül kahveyi ilave edip iyice karıştırın. Kedidillerini sıcak kahveye hafif batırıp, sunum yapacağınız kabın veya kubun dibine yerleştirin. Sonra da, üstüne hazırladığınız tiramisu kremasından biraz dökün. Yine kahveyle ıslatılmış kedidili koyup üzerine krema dökün.

3. Hazırladığınız kaseleri veya kupları buzdolabına alın en az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin. 


4. Buzdolabında iyice dinlenen tiramisu kuplarının üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpin ve servis edin.






Afiyet olsun!



























Yorumlar

Popüler Yayınlar