Haşhaş Tohumlu Limonlu Pankek



Eğer, siz de benim gibi kahvaltı etmeyi sevenlerden ve değişik kahvaltılık alternatif arayanlardansanız işte bu tarif tam size göre. Açıkçası, ben çok beğendim limon haşhaş uyumunu pankekte. Bir de, taze çilek sosu ile birleşince, ortaya harika bir lezzet çıktı. Özellikle haftasonu kahvaltıları için öneririm bu farklı pankek tarifini. 


Diğer limonlu tariflerim:
Limonlu Merengli Tart
Haşhaş Tohumlu Llimonlu Pankek
Limonlu Kurabiye
Limon Kremalı Havuçlu Kek


Malzemeler: 

2 + 1/4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Taze çilekli sos için: 

1 küçük kase küp doğranmış taze çilek
1/4 su bardağı su 
2-3 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı: 

1. Sütün içine limon suyunu ekleyip bir kenarda 5 dakika bekletin. 

2. Kuru malzemeleri (haşhaş tohumu ve limon kabuğu hariç) bir el çırpıcısı ile karıştırın. 

3. Yumurta ve eritilmiş tereyağını süte ekleyip çırpın. 

4. Kuru malzemelerle sıvı malzemeleri karıştırıp üzerine mavi haşhaş tohumu ve limon kabuğunu ekleyin ve karıştırın. 

5. Yapışmaz bir tavaya, bir çay kaşığı tereyağı ekleyip eritin (Dilerseniz, tereyağı eklemeden de yapabilirsiniz, eğer yağlı olmasını istemiyorsanız. İçerisinde zaten tereyağı olduğundan, kolaylıkla pişiyor, eğer tava yapıştırmayan bir tava ise). 1/4 kepçe pankek hamurundan alıp yuvarlak bir şekilde tavaya dökün ve orta ateşte pankekleri alt-üst edip pişirin. Zamanla tava iyice ısınacağından, ocağın altını biraz daha kısın. Aksi takdirde, pankekleriniz daha kahverengi bir görünüm alabilir,

6. İsterseniz balla ya da fotoğrafta gördüğünüz gibi taze çilekli sosla servis edin. Çilekli sosu yapmak için çilek, su ve şeker karışımını, koyu bir kıvam alana dek pişirin. 

Afiyet olsun! 





Yorumlar

Popüler Yayınlar