Arpa Şehriyeli Fırında Kuzu İncik




Davet sofraları hazırlarken en sevdiğim tarifler, bir taşla 2 kuş vurduğumuz lezzetler. Neden mi? Çünkü iki yemeği bir arada çıkarabiliyorsunuz. Bu yemeklerden biri de, Arpa Şehriyeli Fırında Kuzu İncik. Hem incik hem arpa şehriyeli pilav beraber fırında pişiyor ve direkt sıcak olarak misafire servis edebiliyorsunuz. 

Önerim bu yemeği, sıcak servis edebilmek için, misafirin geliş saatine yakın pişirmeniz. Eğer misafirleriniz gelmeden 2 saat önce, incikleri pişirmeye başlarsanız, düdüklü tencere kullandığınız için süre yeterli olacaktır. Misafirleriniz gelmeden 45 dakika önce de, yemeği fırına verirseniz, bu müthiş lezzet misafirler için hazır olacaktır. 


Malzemeler (6 Kişilik) :

6  adet kuzu incik
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet küçük soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet iri domatesin rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Kekik
Kırmızı pul biber

Arpa Şehriyeli Pilav için: 

1 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı arpa şehriye
3-3,5 su bardağı sıcak et suyu 2 su bardağı normal kaynar sıcaklıkta su (Toplamda 5 veya 5,5 su bardağı su yeterli oluyor)


Yapılışı:

1. Önce incikleri, mümkünse, bir demir döküm grill (ızgara) tavada, mühürleyin. Mühürleme işlemi için, ocak üzerine aldığınız döküm tavayı yaklaşık on dakika, dumanlar tütene kadar ısıtın. Tava kızdıktan sonra, incikleri yerleştirin ve kendi haline bırakın. Döküm bir tavada etin bir yüzünün mühürlenmesi 3-4 dakika alır. İncikleri her bir tarafını mühürlemeyi unutmayın. Eğer demir döküm tavanız yoksa, normal bir tavaya biraz yağ ekleyerek, inciklerin her tarafını 3-4 
dakika pişirin.







2. Düdüklü tencereye sıvıyağ ekleyip kızdırın. İnce kıyılmış sivriberi ekleyip, kavurun. Biberler yumuşayınca küp küp doğranmış domatesleri, biber ve domates salçasını ekleyin. Daha sonra mühürlenen etleri,  



baharatları ve suyu da ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 





3. Bu arada pilav tenceresinde sıvı yağ ile şehriyelere tuzunu da ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. 

4. Kavrulmuş olan arpa şehriyeleri derin ve geniş bir tepsiye yayın. Düdüklüden çıkan etleri pilavın üzerine yerleştirip, pişen etlerin suyundan süzmeden 3-3,5 bardağı et suyu ve 2 su bardağı da normal kaynar su koyalım. (2,5 su bardağı arpa şehriye için, toplamda 5-5,5 su bardağı su yeterli oluyor). Su miktarı arpa şehriyelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde olmalı. 



 Arpa şehriyeler pişene kadar önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirin. 



Sıcakken, servis yapın.

Afiyet olsun!










Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar