Pancake/ Pankek Tarifi





Bugüne kadar, birçok pankek tarifi denedim ama bizim evde en çok bu tarif beğenildi. Bence de lezzet ve kıvam açısından, ideal. Tarif, I am Baker blogunun sahibi Amanda'nın I am homesteader  adlı diğer blogundan. Bu arada, ben orjinal tarifteki buttermilk miktarında biraz değişiklik yaptım. Yurtdışında buttermilk hazır satıldığından ve daha koyu kıvamlı olduğundan, evde kendi yaptığım buttermilk oranını azalttım. İlk denememi Amanda'nın buttermilk miktarına, yani 1 cup+ çeyrek cup, göre yaptım. Ama biraz sıvı olmuştu. Bence ideal buttermilk miktarı bu tarif için, 1 cup + 4- 5 yemek kaşığı buttermilk. 

Malzemeler:

  • 1+ ½ cup (1,5 su bardağı) un
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • ¼ cup (Çeyrek su bardağı) şeker
  • 1 cup (1 su bardağı) + 4 çorba kaşığı buttermilk (süt+1 tatlı kaşığı sirke)
  • 1 yumurta 
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 
  • Tavağı yağlamak için ekstra tereyağ
Yapılışı: 

  1. Öncelikle, buttermilk'i yapmak için sütün içine 1 tatlı kaşığı sirkeyi ekleyip bir kenarda 10 dakika bekletin. 
  2. Geniş bir kasede, un, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir el çırpıcısı yardımıyla karıştıırn.
  3. Başka bir kasede, buttermilk, yumurta ve eritilmiş tereyağını bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırın. Un karışımına sıvı karışımı ekleyip yine el çırpıcısı yardımıyla malzemeler karışana dek çırpın (Aşırı derecede çırpmayın. Hafif topaklanmalar olması normal). 
  4. Bir yemek kaşığı tereyağını bir yapışmaz bir tavada eritin. Hamur karışımında yarım kepçe alıp ısınmış tavaya dökün (Ocağın altı ne çok açık ne de kısılmış olsun. Orta dereceli ateşi tercih edin). Hamur yayılacak (Yayılmıyorsa, kaşığın tersiyle hafif bastırabilirsiniz). Kenarlarında kabarcıklar oluştuğunda pankeki  bir spatula yardımıyla tersyüz edin ve altın sarısı renk alıncaya dek pişirin. Geri kalan hamur karışımına da aynı işlemleri uygulayın (Gerekirse, tereyağı eritin). 
Afiyet olsun! 





Yorumlar

Popüler Yayınlar